Keresés ebben a blogban

2012. október 17., szerda

Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben

Nagyon vártam ennek a könyvnek az olvasását, egyrészt a cím keltette fel a figyelmem, másrészt az írónőről olvasott életrajz. De kicsit csalódást okozott, főleg a könyv első fele.
Anna híres, arisztokrata erdélyi család sarja, aki éli a mindennapi fiatal nők életét francia párjával, Jerome-mal. Ingáznak Erdély-Budapest-Bécs körül, Anna a tv társaságnál dolgozik, Jerome festőművész.
Anna egy erdélyi rokon temetésén közelebbről megismerkedik Kászoni Gáborral, akivel szegről-végről rokonok - mint az már az arisztokratáknál szokás.
Gábor visszaszerzi a régi kastélyt, és ott akar élni, felújítani, visszavenni az erdőt, gazdálkodni. Anna is egyre jobban húz vissza Erdélybe, így szakít Jerome-mal. Gáborral ripsz-ropsz eljegyzik egymást, majd megházasodnak.
Az ifjú pár az erdélyi kastélyban telepedik le, de az idill nem sokáig tart. Rájönnek, hogy nem bírják fenntartani az óriási épületet és magukat sem.
Ami nem tetszett, hogy rögtön az elején házibulival kezdi a történetet, ahol Britney számai szólnak, majd többször is említi az evilági "tini dolgokat". Szerintem egy ilyen témájú könyvből ez kihagyható lett volna, így sokkal jobban tükrözné a történet valódi lényegét.
Ami viszont tetszett, hogy régi anekdotákat is megoszt velünk az írónő, illetve a könyv végén régi, erdélyi recepteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése